Klant aan het woord: interview RCO de Hoofdzaak

De gecoachte leidinggevende wenste anoniem het eigen verhaal te vertellen

Waar heb je het meeste aan gehad?
“Ik heb geleerd dat ik niet perfect hoef te zijn, ik ben mezelf veel beter gaan zien en kennen. Als ik ergens binnenkom weet ik wie er binnenkomt. Ik durf de dialoog aan te gaan vanuit wie ik ben en wat ik belangrijk vind.

Ik heb heel veel gehad aan het doorvoelen van de impact van mijn gedrag op anderen. En ook daarin de oprechte spiegel voorgehouden te krijgen. Bijvoorbeeld toen ik via werkvormen met het lijf kon voelen dat ik mijn ruimte heb in te nemen, me heb uit te spreken in wat er met mij gebeurt. Mijn gedrag nu voelt puur en congruent in plaats van dat ik een altijd-vriendelijk-masker draag terwijl er van binnen andere dingen gebeuren…. Ik snap waar mijn oude gedragspatronen vandaan komen en heb handvatten gekregen om daarmee te om te gaan.

Ik had ook een loopbaanvraag en heb in dit traject mijn ‘eigen kompas’ (beeldencollage) gemaakt en met je doorgesproken. Dat gaf mij zo veel helderheid en innerlijke rust. Hier ben ik dus van, hier ben ik niet van en dat is OK.

Ik vond naast de face-to-face gesprekken de tussentijdse telefonische consults ontzettend waardevol. Die hebben geholpen in de waan van de dag gefocust te blijven op mijn leervragen en alleen al het zien van de afspraak in de agenda had effect. Oh ja, dan spreek ik Anita weer….”

Wat kenmerkt mij als professional? En als mens?
“Wie je bent als professional en als mens zit heel dicht tegen elkaar aan. Wat je in mijn ogen kenmerkt is je authenticiteit, je puurheid, je passie die je aan alle kanten uitstraalt. Je bent pas tevreden als het duidelijk is voor mij en ik er mee verder kan. Je wil iemand echt verder helpen (dat zie ik, voel ik, proef ik in je hele manier van doen.)

Je vraagt door, bent doortastend, scherp en komt echt tot de kern. En dat was voor mij emotioneel, spannend en ook OK want het gebeurde zeer respect- en liefdevol.

Je bent voor mij heel veilig, kunt met gevoeligheden omgaan en hebt geen oordeel op wie ik ben en met wat ik kom. Dat is geruststellend.

Volgens mij heb je een heel repertoire aan kennis/achtergrond en kiest dan wat bij iemand past. Of het nu gaat om Insights Discovery, geleide meditaties, werken met de Argentijnse tango, werken met beelden, opstellingen etc. etc. Volgens mij kun je wel met ‘elk vlees in de kuip’ omgaan want je hebt veel aanbod en levelt goed. Je stemt in ieder geval heel goed met mij af in wat ik nodig heb. Oh ja, je humor, dat is ook wel opvallend. Zelfs die helpt om leerpunten niet te vergeten. Hilarisch af en toe.

Wat ik erg plezierig vond is dat je heel af en toe iets vertelde over je eigen leven. Een heel klein kijkje in jouw leven en dat maakt het beeld wie je bent als mens rijker.”

Welke tips heb je voor mij? Wat wens je me toe? Zijn er dingen die beter kunnen, het fijner maken?
“Welke tips, wat ik je toewens… uhhh nou veel cliënten… “

En in tweede instantie :

“Oh ja, een pietluttig dingetje: soms in het telefonisch consult leek de verbinding slecht maar ik begrijp nu dat je tijdens zo’n consult ook aan het schrijven bent en met een mobiel in de hand is dat lastig. Ja, dat herken ik wel, ook al ben ik niet zo’n fan van de telefoon op speakerstand. Dus de telefoon graag iets dichter bij je neerleggen denk ik… als ik dan toch iets moet noemen.” (schaterlach)

Reacties zijn gesloten.