Welke route?

Alhoewel de routes om te komen tot verandering zeker niet altijd even rechtlijnig en/of voorspelbaar zijn, regisseer ik wel de volgende stappen met en voor mijn klanten. In essentie zijn die stappen:

  • Het samen zicht krijgen op de kern van het probleem, op de urgentie van en het verlangen naar de verandering. Door middel van een serieuze intake waarin ik onder andere het commitment aan de orde stel, focus ik met de opdrachtgever en mogelijk ook anderen (stakeholders binnen en buiten de organisatie/team) op het doel: Werken we aan het juiste? Draait het in essentie hier om? Moet er eerst meer verkend worden voordat focus kan worden aangebracht? Et cetera.
  • Het samen onderzoeken van bewegingsruimte en perspectief.
  • Het creëren van de benodigde beweging, onder andere door andere sporen te laten verkennen/ervaren/zien en het eigen aandeel in de gewenste verandering te prikkelen. Maatwerk is hier altijd aan de orde.
  • Na een tijdje nog eens te horen/zien hoe een en ander effect heeft en is ‘geland’ bij diegenen bij wie het hoorde te landen. En indien gewenst, de klant verder te helpen vanuit mijn rol, mijn repertoire en mogelijkheden.

Reacties zijn gesloten.