Veelgebruikt gedachtegoed en tools

Voor leiderschaps- en  teamontwikkelingsvragen werk ik veel vanuit het gedachtegoed van Insights Discovery (Carl Gustav Jung), karakterstructuren, Bio-energetica, Systemisch werken, Onorthodox coachen (Brouwer), Theory U, de frustraties van teams (Lencioni), fasen in teamontwikkeling.

Voor project- en programmamanagementvragen werk ik veel met het gedachtegoed en tools van Projectmatig Creëren (PMC) en Programmatisch Creëren. Verder ben ik goed bekend met andere projectmanagementmethoden zoals Projectmatig werken (PMW) en Prince 2 (P2).

Voor vraagstukken op het gebied van adviesvaardigheden gebruik ik o.a. het gedachtegoed uit Feilloos Adviseren (P. Block), maar ook bovenstaande bronnen. Daarnaast put ik ook veel uit het gedachtegoed en tools van COCD (Centrum voor Ontwikkeling van Creatief Denken).

En ik werk uiteraard ook vanuit mijn eigen werkervaring. Ik herken gemakkelijk vraagstukken van zowel leidinggevenden, teamleden, adviseurs, projectmedewerkers, projectmanagers, programmamanagers, opdrachtgevers, lijnmanagers en eindgebruikers omdat ik zelf in die rollen ook ‘met de poten in de klei heb gestaan’ (of nog sta).

Op het gebied van de toepassing van de Argentijnse tango in leiderschaps- en samenwerkingsvraagstukken heb ik mijn eigen gedachtegoed ontwikkeld. Op basis van jarenlange ervaring in mijn expertises en als danseres. Dit gedachtegoed kun je terugvinden in mijn verzameling artikelen: Flyer Tangoworkshops, artikel in Managementscope en artikel in Insights on Topic (december 2015).

Reacties zijn gesloten.