Improvisatietheater

De afgelopen weken en komende weken werk ik met improvisatietheater. Dit keer niet als trainer, trainingsacteur of proces- en workshopbegeleider maar als deelnemer.

Onderwerpen waar ik mee bezig ben gegaan en nog ga:

  • improvisatietheater en dementie
  • presenteren zonder powerpoint
  • improvisatietheater en teamontwikkeling

Het is heel erg leuk om met deze theatermakers (de Improducenten) te werken en ook toepassingen te zien en te ervaren. Er is een wereld voor me open gegaan in wat een demente bejaarde ervaart bij te veel prikkels, te weinig prikkels, wat veiligheid betekent, hoe je contact maakt en houdt en nog veel meer. Wetenswaardigheden die toch ook echt toepasbaar zijn bij een redelijk gezonde hersenpan. Je komt dan in ervaringen terecht die veel meer inzicht geven in wat werkt in het contact en wat niet.

Gisteren heb ik mijn eerste bijeenkomst gehad over presenteren zonder powerpoint. Met technieken uit het improvisatietheater hebben we het ondermeer gehad over hoge en lage status, over “welke impact heb ik op de ander?” Mijn stelling ” het lijf liegt nooit” gaat ook op voor mijn lijf. Tja, dat wist ik wel… maar toch… Het is af en toe goed als je ook weer eens in een spiegeltje kijkt.

Ik zie uit naar meer.

Reacties zijn gesloten.