In je blootje

Ik vind het belangrijk om transparant te werken. Daar horen ook evaluatiegesprekken bij en actief feedback ophalen bij de klant. Ik heb deze feedback inmiddels ook op mijn website gezet.

Ik heb mijn opdrachtgevers/mensen uit de organisatie waarmee ik heb samengewerkt, gevraagd te reflecteren op:

  • wat zij zien als mijn grootste toegevoegde waarde voor hun organisatie/hun vraagstelling
  • hoe zij mij zien als professional en als mens om mee samen te werken
  • wat mij kenmerkt als professional en wat daar plezierig aan is, of juist niet
  • wat ze me toewensen en wat ik zeker niet mag vergeten…

Dat zijn voor mij spannende vragen en tegelijkertijd zijn de antwoorden daarop ook een informatiebron waaruit ik zelf put, maar ook (mogelijk toekomstige) klanten. Ik ging en ga dus met enige spanning dit soort interviews in, ook omdat ik vastberaden ben deze informatie te delen. Alsof je een soort tripadvisor, booking.com of iens-beoordeling ziet. Dit keer niet de beoordelingen van hotels of restaurants, maar “wat vond u van het bezoek van Anita?”

De eerste mensen bij een opdrachtgeversorganisatie heb ik geinterviewd: de directeur, enkele MT-leden, een projectmanager, een stafadviseur. Zij hebben me meegemaakt in mijn rol als coach, procesbegeleider van teambijeenkomsten, intervisiebijeenkomsten en van Project Start-ups, en als trainer. En ze hebben mijn werking gezien in de organisatie. Ik heb met ze gewerkt op het gebied van leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling en projectmanagement. Een brede en langdurige betrokkenheid dus bij deze organisatie. Gelukkig komt uit deze interviews een redelijk congruent beeld, zowel in dingen waarin ik echt sterk ben als dingen waar ik op moet letten.

In 3 zinnen (en de rest lees je op mijn website) komt het er (tot dusver) op neer dat men erg tevreden is over mijn interventies. Er komt daadwerkelijk gewenste beweging in het vraagstuk en de gesprekken gaan waarover ze moeten gaan; de interventies zijn helder, respectvol, veilig, doorspekt van vakvrouwschap; er is humor en scherpte en heel veel positieve energie. Wat ik meer in mijn aandacht moet hebben is mijn impact: kennelijk is die keer op keer erg groot en soms overweldigend. Een mens moet soms even naar adem kunnen happen… OK. Daar ga ik op letten.

En dadelijk, als ik het knopje druk “plaats dit stukje maar op mijn blog”, zal ik even slikken en wellicht een kreetje slaken. Het is toch wel eng om in je blootje te staan….

Reacties zijn gesloten.