Klant aan het woord: interviews met de Baak

Sacha Kluvers

anita-verdonk-consultancy_klanten-specifieke-klanten-sacha(Senior programma-maker, trainer, coach)
Direct als opdrachtgever betrokken bij de workshops die ik voor haar deelnemersgroepen in diverse leiderschapstrajecten heb verzorgd.

Wat vind je mijn grootste toegevoegde waarde voor jouw organisatie?
“Dat je in een hele korte tijd mensen ongelofelijk raakt, dat je heel veel bij ze ziet, met ze deelt en die feedback heel integer, zonder poespas teruggeeft. Mensen kunnen er direct wat mee in hun eigen werkpraktijk. Je bent maar 1 dagdeel met onze mensen bezig en een jaar later hebben ze het nog steeds over jou, je danspartner en je workshop. Dat is knap. Het beklijft echt omdat inzichten ook in het lijf worden verankerd.”

Wat kenmerkt mij als professional en als mens? En kun je iets zeggen over wat daar plezierig aan is of juist niet?
“Je hebt een hele scherpe precieze observatie en je ziet heel snel wat er aan de orde is. Je geeft directe ‘spot-on’ feedback in heldere verbeeldende taal. Zelfs als deze feedback erg confronterend is vertel je het op zo’n manier dat het gehoord kan worden. Je komt keer op keer echt binnen bij mensen.
Je bereidt je heel goed voor en ook als ik als opdrachtgever eigenlijk nauwelijks tijd heb om je te informeren blijf je vasthoudend. Ik weet dat er een professional aan het werk is, die afstemt en ook mijn verwachtingen managet. Geen gedoe. Dit soort dingen waardeer ik ontzettend. Het zegt iets over je professionele normen en waarden en dat je die niet zo snel laat varen.
Wat heel grappig is, is dat je in je presentatie losjes en humoristisch bent. Flamboyant zelfs en entertaining. De vergelijking met cabaretière Brigitte Kaandorp komt bij onze deelnemers wel eens voorbij.  Als je dat ziet dan verwacht je in eerste instantie niet dat er zo’n verdomd gedegen voorbereiding aan vooraf is gegaan.
Je staat stevig, omdat je jezelf er zo helemaal in gooit met je kennis en kunde, met je lijf, je mimiek. En tegelijkertijd ben je juist daardoor ook kwetsbaar: juist omdat je zo voluit zichtbaar bent in alles wat er is. Dat is heel aantrekkelijk omdat je vanuit deze vrijheid anderen ook zo uitnodigt om zich voluit te laten zien.”

Je hebt het over mijn stevigheid en mezelf ergens voluit in gooien… Ben ik dominant?
“Nee, je bent afgestemd en niet dominant. Maar je kunt niet om jou heen omdat je je ten volle geeft. Men ontspringt letterlijk en figuurlijk de dans niet, haha….
En die kerels maar verlekkerd naar je zitten te kijken in dat tangojurkje terwijl je ze echt daar ver voorbij meeneemt. Dat is zo mooi.
Je bent uniek/zeer authentiek, heel erg transparant en congruent, snel en raak. En je hebt de moed om alles te bespreken en zo nodig te confronteren. Je gaat het niet uit de weg. Maar dat is niet dominant.”

Wat wil je me meegeven? Wat mag ik niet vergeten? Of wellicht heb je tips voor me of wens je me iets toe?
“Er schiet me momenteel niks te binnen..Nou, ik wens je een danspartner toe die iets dichterbij woont. Ibiza is toch wel een eind uit de buurt.
Ik wens je veel klanten toe, of eigenlijk, ik wens die klanten jou toe… ”

Anja de Boer

anita-verdonk-consultancy_klanten-specifieke-klanten-anja(Senior programmamaker, trainer, coach)
Direct als opdrachtgever betrokken bij de workshops die ik voor haar deelnemers in diverse leiderschapstrajecten heb verzorgd.

Wat zie je als mijn grootste toegevoegde waarde in het werk wat ik voor je doe?

“De combinatie van jouw lijfelijkheid en taligheid: Je laat daarmee onze deelnemers werkelijk iets ervaren (en niet alleen praten over). Er komen daarmee ook nieuwe inzichten naar boven, blinde vlekken, andere invalshoeken op hun eigen leiderschap en je geeft in precieze, en soms ook grappige taal, feedback. Het is en heel eigen en met een enorm gehalte aan integriteit en heel erg raak.

Je bent continu in verbinding: met jezelf, met onze deelnemers, met mij. Dus wat je doet komt erg binnen. Het is intens, juist ook door die verbinding.

Je brengt veel verdieping en ook veel plezier.”

Hoe zie je mij als professional? Wat kenmerkt mij in mijn werkwijze en wat is daar in jouw ogen plezierig aan of juist niet?
“Ik vind kenmerkend aan je manier van werken dat je ons contact, je voorbereiding en de uitvoering van je werk serieus neemt. Je stemt vroegtijdig met mij af en via mij op de deelnemersgroep. Dat geeft mij als opdrachtgever het gevoel: dit gaat ook nu in de samenwerking weer goed. Dat is erg plezierig. Je bent tijdens de workshop in the lead, maar laat mij in mijn rol als opdrachtgever en ik voel het als samen er voor staan.
Je komt niet even een kunstje doen. Iedere keer weer ga je voor het maximaal haalbare voor wat nodig is op dat moment. Erg afgestemd en in het hier en nu. Dat maakt zo’n workshop iedere keer weer anders en spannend. Er ontstaan nieuwe dingen.

Jouw voorbereidingen zijn grondig en soms gedetailleerd. Als het gaat over de locatie bijvoorbeeld, de beschikbare ruimte, de techniek en de voorzieningen. Je bent ook ruimschoots voor aanvang aanwezig om alles goed op te bouwen en te checken. Ik maak het als opdrachtgever wel eens anders mee: veel onrustiger. Zo’n voorbereiding is absoluut nodig en ik herken dit ook als ik zelf als trainer de bühne op moet. Dat geeft mij rust (“zij pakt het gelukkig ook grondig aan”) en anderzijds ben ik niet altijd met die details bezig.

Als we dan aan het werk zijn krijg je iedere keer weer onze mensen aan het experimenteren. Vanuit een hele veilige setting die je creëert.”

Heb je ontwikkeling hierin gezien in de tijd dat we samenwerken?
“De workshop staat als een huis en het is mooi om te zien hoe je, gedurende de 7 jaar dat ik met je samenwerk, steeds meer zelf instrument bent geworden naast de inhoud van je workshop: scherper, op de essentie, je zet echt de registers open, alles en voluit er in. Jouw persoonlijke feedback aan onze deelnemers hebben we steviger verankerd in de loop van de jaren: 1-op-1 met ze werken aan hun leiderschapsvragen is een standaard onderdeel geworden bij alle workshops in leiderschapstrajecten die je nu voor onze organisatie verzorgt.
Ik kan me eigenlijk geen tangoworkshop bedenken bij een andere leverancier: de kwaliteit hangt zo samen met jouw energie en persoonlijkheid en wat je daarin brengt. Misschien is dat nog wel de grootste succesfactor van de workshop. Het matcht met wat onze deelnemers nodig hebben en ze waarderen je enorm. Ze bewieroken je nog als we een paar blokken verder zijn. Dus je raakt ze echt en mag ze echt aanraken.”

Hoe zie je mij als mens om mee samen te werken?
“Ik zie je als een professionele en erg plezierige samenwerkingspartner. Respectvol, lollig en serieus, je brengt heel veel en blijft daarin afgestemd.”

Wat wens je mij toe, tips, dingen die ik niet mag vergeten?
“De kwaliteit van jouw taligheid valt erg op. Ik wens je een danspartner toe, die naast die lijfelijkheid van de tango, ook die taligheid heeft. Dat is op zich al een bijzondere combi, laat staan dat je zo’n partner vindt waarmee je ook nog wilt en kunt samenwerken in dit soort settings.”

Reacties zijn gesloten.