Nieuwe opdrachten

Leiderschap en Argentijnse tango

Een van de recent binnengekomen opdrachten is een tangoworkshop in een leiderschapstraject voor internationaal opererende managers (voor een multinational met ca. 70.000 werknemers verspreid over de hele wereld). De workshop gaat onder meer over leidinggeven in veranderende omstandigheden, over jezelf trouw blijven in de chaos, geloofwaardig de verandering zijn en anderen daarin meenemen, vertrouwen krijgen en geven. Zeer actuele en mooie thema’s om mee te werken. Deze thema’s laten zich goed vertalen naar werkvormen in de Argentijnse tango. De uitdaging is om de workshop cultuur-overstijgend vorm te geven (in de workshop werk ik met 12 verschillende nationaliteiten) zodat men zich echt op het eigen leiderschap kan concentreren.
Mijn engels moet ik nog een beetje afstoffen en opvijzelen omdat ik het niet dagelijks spreek. Dus oefenen met mijn danspartner en co-trainer en duiken in de boekjes die mijn broer mij spontaan toewierp.

Professionaliseren projectmanagement

Een andere opdracht betreft een professionaliseringstraject op het gebied van projectmanagement. Aanreiken van taal, tools en vaardigheden; spiegelen en laten groeien op gedrag en houding; met mijn client de dialoog voeren met degenen die iets merken van de manier waarop de medewerkers van mijn client projecten uitvoeren, intervisie etc. Allemaal interventies die helpen in het beter neerzetten en ontwikkelen van projecten. Ook hier speelt veel turbulentie in de omgeving van mijn cliënt. Spannend en mooi om daarmee te mogen werken.

Teamontwikkeling en leiderschap

Ik ga bij een zojuist gereorganiseerde bibliotheek aan de gang met zowel team- en leiderschapsontwikkeling, als ook de implementatie van projectmanagement in het gedrag van mensen. Maatwerk begeleiding on the job, intervisies en maatwerk workshops laat ze verder groeien in hun rol en manier van leidinggeven aan projecten of hun eigen teams. Er zit veel commitment, goede wil, potentie en inzet. Een zeer inspirerende vraag, zeker na een stevige reorganisatie en veel ontwikkelingen in de omgeving met ketenpartners.

Reacties zijn gesloten.