Tilburg University: Connected Leading

Dansen met knappe koppen

In juni ga ik met en voor de Universiteit Tilburg (Tilburg University) workshops geven in het kader van het leiderschapsprogramma “Connected Leading”. Het gaat daarbij om het doorvoelen en bewust worden van wat de visie achter “Connected Leading” inhoudt voor het persoonlijk leiderschap. Het grotendeels lijfelijk ervaren is wat verder weg van het doorgaans wetenschappelijk benaderen en cognitief snappen. Dat wordt even wennen.

Aan de hand van een aantal kernbegrippen uit deze visie zal ik deelnemers de impact van het eigen leiderschap laten ervaren: dat doe ik met werkvormen uit de Argentijnse tango.

In deze pilot werk ik met ca. 24 universiteitsmedewerkers. Ze hebben daarna zicht op “waar doe ik het goed als het gaat om in verbinding te leiden en te volgen” en “waar is er voor mij werk aan de winkel?” Een razendsnelle ervaringsgerichte diagnose via het lijf, eigen reflecties en via de feedback van even zo onwennige collega’s. Een van de hoogleraren verheugt zich nu al op de Argentijnse tango. Hij krijgt een dansje van mij… maar dan net iets anders…

Wordt vervolgd…

Reacties zijn gesloten.