Zelfstandig!

Per 1 november ben ik mijn eigen onderneming gestart en werk ik aan vraagstukken voor organisatieontwikkeling.

Het logo voor mijn bedrijf is een gestileerde weergave van mijn oorbel. Dick van de Lagemaat heeft deze oorbel ontworpen en gemaakt.

Ik werd ongeveer 20 jaar geleden op slag verliefd op mijn oorbel toen ik ‘m zag liggen in de etalage op een zwart kunsthars oor. Ik schoot bij de aanblik in de stand: “hebben-hebben-hebben!!” gevolg was dat ik mijn hoofd keihard stootte tegen de glazen beveiligingsplaat tussen de opgestelde oorbel en mij. Ik was zo bevangen door dit ding dat ik het glas niet eens zag. Een half uur later stond ik met oorbel en bult op de kop buiten, intens gelukkig te wezen…

Nu, 20 jaar later, begin ik mijn eigen bedrijf en heb ik als logo mijn oorbel gekozen. De oorbel symboliseert voor mij:

  • Een zeker vernuft en anders kijken naar een vraagstuk. De vraag “ik wil een oorbel” is een andere vraag dan “verfraai mijn oor met een kunstige toevoeging”. Het type vraag bepaalt de reikwijdte van de oplossing – in dit geval een sieraad in mijn oor zonder piercing of drukklem zoals bij de gebruikelijke oorbellen is te zien.
  • Groei en levenskracht: het is een Hederaplant. Deze plant groeit uitbundig, naar het licht en is winterhard. En ook die moet je soms nadrukkelijk begeleiden en snoeien.
  • Vakmanschap: als edelsmid moet je weten wat je met dit materiaal kunt. In mijn vak is een vergelijkbare situatie aan de orde. Ik moet niet alleen mijn eigen mogelijkheden en beperkingen kennen, maar ook die van de klant.
  • Maatwerk en creatie in relatie tot de klant, opdat er een bruikbare oplossing ontstaat op de huid van de ander.
  • Glans geven aan de ander (in dit geval geeft de ontwerper letterlijk glans aan mijn oor, het is geïntegreerd met mijn oorschelp en geen los glanzend dingetje).

Reacties zijn gesloten.