50 leiders dansen

Argentijnse tango en coaching van leidinggevenden: het kan samen gaan.  In de eerste 2 weken van oktober heb ik (verspreid over 3 opdrachtgevers) met ca. 50 leidinggevenden gewerkt aan hun persoonlijk leiderschap. Met behulp van werkvormen uit de Argentijnse tango… dat wel. Resultaat tot nu toe: veel lol, heel veel inspiratie en ook behoorlijk wat geraaktheid bij wat deze leiders, eenmaal terug op de werkvloer, staat te doen.

Bij een van de opdrachtgevers ging het om coaching van 25 teamleiders. Ze hadden ca. 1,5  jaar eerder met mij gewerkt en via de Argentijnse tango hun voorkeursgedrag in hun leiderschap en samenwerking (onbewust) getoond. Het vervolg op deze workshop bestond uit 1-op-1 coaching op hun huidige leiderschap: weer met Argentijnse tango en de zichtbaarheid die deze dans laat zien op individuele leervragen. 25 Opeenvolgende verschillende cases, personen en dus 25 totaal verschillende dansjes waarin het lijf ook nu 25 x niet heeft gelogen. Zowel als diagnose van hoe men nu stuurt en reageert alsook alternatief gedragsrepertoire. Zo ook bij 2 andere opdrachtgevers, zij het dat ik daar een workshop gaf waarin, naast de 1-op-1 coaching, juist diverse vooraf benoemde thema’s een nadrukkelijke rol kregen zoals: hoe stuur ik op afstand, hoe stuur ik als leider in chaos, hoe erg is het als ik als leider soms de controle verlies, wat heb ik te ontwikkelen in de afstemming op anderen, wat is mijn impact als leider op mijn volgers?

Kortom, ik heb heel veel gedanst de afgelopen 2 weken en ik ben geroerd door de openheid en thematiek die “ter tafel” kwam. Ik ben een gezegend mens dat ik ook op deze manier zo dicht op het hart en de ziel van leiders mag werken.

Reacties zijn gesloten.